7 Instagram tipp, amit az algoritmus imádni fog

7 Instagram tipp, amit az algoritmus imádni fog

Az Instagram és annak algoritmusa folyamatosan változik, így a tartalomgyártók számára igazi kihívást jelent lépést tartani vele. Igazán demotiváló lehet, amikor rengeteg időt és energiát fektetsz egy szuper kontent megvalósításába, tartalmad mégis alig ér célba. Most mutatunk hét hasznos tippet, amivel növelheted az elérésed: íme, a legfrissebb infók, amelyeket az algoritmusról jelenleg, 2023 novemberében tudni lehet!

1. Video Editing / Social videók megvágásához a CapCut és a TikTok a legnépszerűbb felületek, de ezt az IG algoritmus természetesen nem támogatja, a vízjellel ellátott videókat különösen hátrasorolja. Az Instagram jelenlegi videószerkesztője komoly hiányosságokban szenved, de már dolgoznak a továbbfejlesztésén. Addig is, próbáld meg legalább az egyszerűbb felépítésű videóid az Instagramon utómunkázni!

2. 9:16 Aspect Ratio / Nincs új a Nap alatt: az Instagram algoritmusa továbbra is az álló formátumot kedveli, 9:16 arányban, keret nélkül. Ezeket az algoritmus előresorolja, és persze sokkal élvezhetőbbek is mobilnézetben, így az esetleges fekvő tartalmaid is igyekezz állóra szerkeszteni!

3. Hashtags are so 2013! / Egy posztot már nem szükséges rengeteg hashtaggel ellátni: a korábbi, 10 db körüli hashtag helyett az algoritmus mostanra inkább 3-5 db-ot preferál, amelyek relevánsak a tartalomhoz.

4. Caption on Point! / Míg a hashtagek jelentősége csökkent, a captioné megnőtt. Legyen informatív, részletes és igényesen, átláthatóan tagolt, hogy a követőid (vagy inkább az algoritmus) teljes mértékben megértsék a tartalmat!

5. Instagram Music / Ugyan még ebben is gyerekcipőben járnak, de az Instagram számos saját hanganyagot kínál, amelyeket felhasználhatsz a videóidhoz. A @creators Instagram oldalon mindig megtalálod az algoritmus éppen aktuális kedvenc számait.

6. Call to Action / Az Instagram sztorikat számos interaktív elemmel gazdagíthatod. Használd ki ezeket, hogy izgalmasabb sztorikat posztolhass, amik így még szélesebb közönséghez jutnak el!

7. Your Community / Ez sem újdonság: érdemes minden egyes kommentre, üzenetre, reakcióra írásos választ adni, hogy a feladó értesítést kapjon róla, és visszataláljon a tartalmadhoz. Ez hamar fárasztóvá válhat, ám az algoritmusnak ez különösen fontos, és a közösséged is erősíti, úgyhogy abszolút megtérül a ráfordított idő és energia.

8. Daily Post / Egy meglepő hír, hogy a korábbi heti 2-3 poszt helyett az Instagram algoritmus már a mindennapos posztolást preferálja. Ez elsőre brutálisan soknak tűnhet, de egy átgondolt, előre bekészített feed tervvel és stratégiával nem lehet akadálya.

9. Stories / A posztokhoz hasonlóan a sztoriknál is nagyobb változás következett be: napi 6 sztori ajánlott - 2 reggel, 2 napközben és 2 az esti órákban. Nehéz eldönteni, az előző vagy ez a pont hangzik rosszabbul, de ezúttal sincs ok pánikra; tervezd be sztorikat is minden napra! Készíts általános sztorikat is, amiket bármikor meg tudsz osztani, ha esetleg SOS B terv kellene!

Építsd be a stratégiádba a fenti tippeket, és figyeld az eredményeket! Ne feledd, a kulcs még mindig a változatos, minőségi és friss tartalomgyártás, amely értékes a követőid számára, legyen az humoros, informatív vagy esztétikus.

Back to blog