Jude and Friends

  |  Uncategorized   |  A márka stratégia

A márka stratégia

Mi a márkám? A termék, a szolgáltatás, ami hozzá kapcsolódik, én magam, aki képviselem? A márka identitása a stratégia alkotás során is alakul. Nem mindig a termék van meg elsőnek, van amikor a képesség megelőzi, és a konkrét termék közben alakul.

Vegyünk egy példát. Kenyeret szeretnék árulni, mert imádom a kenyeret. Nagyon jó pék vagyok, ismernek az emberek. A pékségemben ezt az egy fajta kenyeret szeretném árulni (nyilván kicsit elrugaszkodtunk a valóságtól), úgyhogy annak a kenyérnek szuper jónak kell lennie, ami kiszolgálja a célközönségem igényét. Többféle megközelítés is lehetséges a kenyér kiválasztásához. Az első, amikor a lokáció határozza meg a kenyér fajtáját. Ha egy kis faluban akarom a pékséget, ahol jobbára idősebb emberek élnek, akkor egy hagyományosabb kenyér lehet a megfelelő, ha a Budapest belvárosában nyitok, akkor egy modernebb változat a befutó. A másik útvonal, ha tudom, hogy én a baguette-ben vagyok verhetetlen, akkor megyek és megkeresem azt a lokációt, ahol sikeresen árulhatok baguette-t. Ez már a stratégia része, ami jócskán alakítja a terméket. Ha viszont megvan a lokáció és adott, akkor a célközönség alakít mindent, aki elérhető az adott helyen.

cf23d6bd06b8a3efd4b3135a906311c8

Minden esetben jól körül kell járni, elemezni a rendelkezésre álló adatokat, hogy mind sales oldalról, mind marketing oldalról ki tudjuk alakítani a márka stratégiát. Az elemzés során leszűrt konklúziók, adatok alakítják végül a legkisebb egységek képét, például, hogy milyen legyen az Instragam által közvetített kommunikáció vagy milyen kampányképek készüljenek a hirdetésekhez.

A stratégia alkotás elengedhetetlen egy új termék bevezetésénél is, illetve ha épp arculat váltásban vagyunk.

A konzultációk során meghatározzuk a brand értékeit, pozicionáljuk, megalkotjuk a felépítését, kommunikációs, marketing és sales stratégiát hozunk létre.

 

Post a Comment